top of page
64323588_283317665791516_241458336058100

ELEMENTHUS

Varför elementhus?

Vår huvudsakliga verksamhet består av att erbjuda högkvalitativa prefabricerade trähus vars moduler tillverkas i en av Estlands ledande husfabriker.

 

Våra partners består av ingenjörer och arkitekter med lång erfarenhet som arbetat med projekt över hela Europa, bland annat Island och Schweiz, och är därmed vana vid extrema väderförhållanden och nordliga snözoner. 

Installation av elementhus

ÖVRIGA TJÄNSTER:

  • Ett fabrikstillverkat hus erbjuder hög kvalitet då det produceras inomhus i en kontrollerad miljö, vilket eliminerar påverkan från olika väderförhållanden såsom regn, snö, vind och temperatur.

  • Husets konstruktion kan snabbt resas då elementen monteras på dedikerade arbetsbord som är utrustade med nödvändiga verktyg.

  • Tillverkningen av element sker snabbt och effektivt tack vare exakta arbetsritningar som utarbetats av av projektörer. Elementen tillverkas med en millimeters precision.

  • Ingenjörer utför hållfasthetsberäkningar i enlighet med lokala normer, vilket eliminerar risken för under- eller överdimensionering av bärande konstruktioner.

  • Så mycket som möjligt utförs på fabriken. T ex vid tillverkning ytterväggar kompletteras trästommen även med isolerings-, ångspärr- och vindspärrmaterial, målade foderbrädor, fönster, dörrar mm. Allt som inte kan monteras på fabriken kapas i mått och förpackas tillsammans med elementen för att underlätta arbetet på plats.

  • Fabrikstillverkade element transporteras till byggplatsen och monteras med hjälp av en lyftkran. Monteringen tar 1-5 dagar, beroende på husets storlek. Sedan utförs resten av bygg- och ytbehandlingsarbeten som inte kunde göras på fabriken. Hela byggprocessen på plats är både snabb och effektiv.

  • Till skillnad från modulhus kan elementhus framställas med invecklade arkitekturiska lösningar och stora utrymmen. Även flerbostadshus kan byggas som elementhus.

Vi levererar ett brett utbud av byggnader: bostadshus, garage, carports, förråd, attefallshus, mm. 

Finn inspiration här!

Vi erbjuder även tjänster som takläggning, fasadarbeten och allmänna byggarbeten. 

bottom of page